Programma


Op vrijdag 24 maart a.s. treedt de Jazzband Ben Martin op in de Dorpskerk in Spankeren.

Aanvang concert 20.00 uur.

Ben Martin is de naam van een jazzband uit Dieren en omgeving. Een bigband is het (nog) niet helemaal, maar de bezetting mag er desondanks zijn: een drie man tellende ritmesectie (drums, bas, piano), een zangeres, een trompettiste, een tromboniste twee altsaxofonisten, twee tenoristen, en een baritonsaxofonist.  

Bandleider en topsaxofonist Miguel Martinez heeft met de enthousiaste musici een behoorlijk repertoire opgebouwd. De band heeft inmiddels op tal van podia succesvolle optredens afgeleverd. Op het repertoire staan stukken van onder anderen Duke Ellington, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Sonny Rollins en Charlie Parker. Ook latinjazz wordt niet geschuwd. De bandleden genieten van samen musiceren en kijken altijd enorm uit naar optredens.

Vanwaar ‘Ben Martin’? De naam van de band is een eerbetoon aan een legendarische Amerikaanse saxofonist wiens naam in de vergetelheid dreigt te raken. Ten onrechte, want Ben Martin leeft! Kom maar luisteren…


Steven Brunswijk

Zaterdag 1 april 2023 om 20.00 uur | € 16,50 ALLEEN BRABANDERS, GEEN NEDERLANDERS

Ik ben opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant! Ik houd van de mensen, de omgeving maar voornamelijk de taal. Als kleine jongen heb ik geleerd om de Brabantse taal eigen te maken. “Want het is fèèn als ge meej meese kunt proaten in oe èègu taol”. Een donkere jongen met Surinaamse roots die vol Brabants en Surinaams praat! Een gouden combinatie!

Kaarten zijn inclusief administratiekosten en een pauzedrankje. Voor losse kaarten aan de kassa op de dag van de voorstelling betaalt u € 1,00 extra per kaart. Theater RhederArt geeft er de voorkeur aan dat u de kaarten via de website bestelt.

RHEDEN 450 jaar

Zaterdag 15 april 2023

Openingsweekend met bevrijdingsrit (aankomst Keep Them Rolling – Kerkplantsoen)

De bevrijdingstocht van Keep Them Rolling voert door de hele gemeente Rheden en de aankomst is in Spankeren. De colonne van 50 legervoertuigen rijdt over de met roosjes versierde Kanaalbrug het dorp Spankeren binnen. Muziekvereniging Wilhelmina ontvangt Keep Them Rolling feestelijk bij de Kanaalbrug en in de Dorpsweg en het Kerkplantsoen hangt de Nederlandse vlag. De vlag hangt ook aan de kerktoren en bij aankomst wordt de kerkklok geluid. Keep Them Rolling wordt begeleid door de Starlight Sisters en de Piper Band. Op het Kerkplantsoen is muziek en voor de bezoekers is er gelegenheid om een drankje te kopen. Op het Kerkplantsoen worden ’s middags Oudhollandse spelen georganiseerd voor de kinderen.

Aan de muziektent worden de Nederlandse, Engelse, Canadese en Amerikaanse vlag opgehangen. De burgemeester, die ook meerijdt tijdens de tocht, zal de bezoekers toespreken. In het kerkgebouw staat een gedekte V-table en is een expositie over de WO II.

Onder het genot van een glaasje oranjebitter kunt u een bijzondere PowerPointpresentatie bekijken met als thema “75 jaar bevrijding Spankeren”. Leerlingen van de Pr. Margrietschool hebben dorpsgenoten geïnterviewd over hun ervaringen in de WOII en de bevrijding.