Reis mee met Tandaradei

Een zomerse zoektocht naar oude verhalen

Historische popgroep Tandaradei

Tandaradeinen zijn muzikanten die met elkaar de mooiste melodieën in het fraaiste jasje willen stoppen.

Zij zijn altijd  op zoek naar de grenzen en de overeenkomsten van oude en nieuwe muziek. Vanuit een historische bron onderzoeken ze wat op oudere instrumenten fraai kan klinken en zo ontstaat er een stijl die je het beste zou kunnen omschrijven als historische pop.

Populaire liedjes uit de 11e en 14e eeuw staan lijnrecht tegenover muziek uit de 20e en 21e eeuw. Straatliedjes, wiegenliedje en natuurlijk liefdesliedjes uit verschillende tijden zijn in het programma opgenomen.

De leden van de band hebben allemaal een professionele klassieke muzikale achtergrond. Dat is een fraaie jas, maar die kan soms gaan knellen, oud en stoffig worden. Dus uit met die jas en alleen nog met je oren en je hart musiceren. Het plezier spat er van af en de groep trekt een kar vol met ontroerende, geestige, folkloristische luisterliedjes die het hart verwarmen en verblijden.

De stukken die zij brengen zijn altijd zorgvuldig bijeen gezocht en meestal met elkaar verbonden door een thema. Daarbij kun je denken aan bepaalde feestdagen, personen of gebeurtenissen

In onze zomerserie wordt het publiek meegenomen op een muzikale rondreis door Europa en zelfs Rusland. We gaan  langs oude Spaanse hoven, op bezoek bij Beierse studenten , we zingen met sefardische joden rond het kampvuur en genieten van Paris Musette.

Met o.a. liederen uit de carmina Burana, en cantiga’s van het hof van Alfonso del Sabio.  Maar ook Eric Satie en Paul mcCartney.

Tijdens deze concerten wordt het publiek meegenomen op een muzikale rondreis door Europa. Langs oude Spaanse hoven, op bezoek bij Beierse studenten en zingend met sefardische joden rond het kampvuur.

Concert donderdag 2 juni 20:00 uur Petruskerk, Spankeren

Toegang: voorverkoop € 22,50 | op locatie € 25,- | Studenten/CJP € 15,- | Kinderen tot 12 jaar gratis
U kunt bij de kassa pinnen of contant afrekenen

Bestellen: tandaradei.ingoedehanden.management

Van 2 t/m 6 juni 2022 vindt er weer een ZOOM! Kamermuziekfestival plaats. Het Ruysdael Kwartet presenteert weer verrassende programma’s, bijzondere artiesten en bekende en onontdekte muziek op prachtige plaatsen in de Veluwezoom.

Fietsrouteconcerten

Op Tweede Pinksterdag is weer de inmiddels immens populaire fietstocht, waarbij het publiek in een van de vier routes al fietsend een vijftal monumentale of bijzondere plekken bezoekt. Daar zullen musici van het festival toepasselijke programma’s uitvoeren in de pittoreske omgeving van de Veluwezoom.
Als vijfde halte en tevens eindpunt van alle routes komen de fietsers samen in de
turnhal in Ellecom om daar om 17.00 uur het slotconcert bij te wonen.
Dit is tevens het slotevenement van het ZOOM! Kamermuziekfestival 2022.
PS: Het slotconcert kan ook bijgewoond worden door mensen die niet aan de
fietstocht hebben deelgenomen.

Fietsroute 3
13:00 uur Spankeren, Petruskerk Pieter Dirksen klavecimbel
14:00 uur Laag-Soeren, Van den Born open air Mokuton Kwintet Codarts

15:00 uur Rozendaal, Werkschuur Natuur- P.M.
monumenten
16:00 uur Rheden, Werkschuur Natuurmonumenten Thomas Riebl, altviool
(let op: is niet het bezoekerscentrum!)
17:00 uur Ellecom, turnhal Avegoor

Fietsroute 4
13:00 uur Rheden, Werkschuur Natuurmonumenten Emi Ohi Resnick, viool en Thomas Riebl, altviool
14:00 uur Rozendaal, Werkschuur Natuur- P.M.
monumenten
15:00 uur Laag-Soeren, Van den Born open air Mokuton Kwintet Codarts
16:00 uur Spankeren, Petruskerk Pieter Dirksen, klavecimbel
17:00 uur Ellecom, turnhal Avegoor

Voor verder informatie: https://www.zoomfestival.nl/

OPEN MONUMENTENDAGEN 2022

Zaterdag 10 en zondag 11 september 2022

THEMA : Duurzaamheid

Samen Gedenken

Steek een licht op..

Zondag 6 november 2022 van 15.00 tot 17.00 uur

Petruskerk, Kerkweg 2 te Spankeren

Kerstmarkt zaterdag 10 december 2022

Dubbele wenskaaren

Om juist nu in deze tijd een kaart te versturen, wordt meestal door de ontvanger erg op prijs gesteld. Wanneer u kiest voor een mooie kaart van het kerkgebouw, het kerkraam, orgel of bloemengroeten (in groot en kleiner formaat), dan kunt u daarvoor terecht bij Stichting Dorpskerk Spankeren.

De dubbele kaarten met envelop zijn € 2,20 per stuk; de vierkante bloemenkaart (groot formaat) met envelop is € 2,50; de enkele kaart van het kerkgebouw kost € 1,50. Bijgaand de voorbeelden van de wenskaarten.

Als u belangstelling heeft, kunt u contact opnemen met het secretariaat, mobiel: (06) 110 90 632.