Dubbele wenskaarten

Om juist nu in deze tijd een kaart te versturen, wordt meestal door de ontvanger erg op prijs gesteld. Wanneer u kiest voor een mooie kaart van het kerkgebouw, het kerkraam, orgel of bloemengroeten (in groot en kleiner formaat), dan kunt u daarvoor terecht bij Stichting Dorpskerk Spankeren.

De dubbele kaarten met envelop zijn € 2,20 per stuk; de vierkante bloemenkaart (groot formaat) met envelop is € 2,50; de enkele kaart van het kerkgebouw kost € 1,50. Bijgaand de voorbeelden van de wenskaarten.

Als u belangstelling heeft, kunt u contact opnemen met het secretariaat, mobiel: (06) 110 90 632.

Concertprogramma voorjaar 2021-2022 (voorzover nu bekend)

Concert op donderdagavond 23 september 2021 – Blokfluitgroep FEW

Concert op donderdagavond 28 oktober 2021 – Riko & Remy

Concert op donderdagavond 20 januari 2022 – Oboe Virtuosi

Concert op donderdagavond 3 februari 2022 – Two of a Kind

Concert op donderdagavond 7 april 2022 Pergolesi Ensemble

20210325 - Concert Pergolesi

Het Stabat mater door het Pergolesi Ensemble is zo bijzonder omdat naast de twee vrouwenstemmen er saxofoons in plaats van strijkers gebruikt worden.

Dit fameuze Stabat Mater van Pergolesi, geschreven voor goede vrijdag, is niet alleen, naast Bach’s Mattheus Passie, een veel gehoord paasoratorium, maar zeker ook het bekendste en mooiste Stabat Mater aller tijden. Deze versie voor twee vrouwenstemmen met saxofoonkwartet is geheel trouw aan het origineel en slaagt er ook steeds weer in tot tranen toe te ontroeren.

Pergolesi schreef dit werk kort voor zijn dood in 1736. Hij was toen 26 jaar oud. Hij schreef het stuk in Pozzuoli, het plaatsje waar hij zich teruggetrokken had vanwege zijn zeer slechte gezondheid. Pergolesi kreeg de opdracht om het Stabat Mater van Alessandro Scarlatti dat tot dan toe elke goede vrijdag in de kerk Maria dei Sette Dolori in Napels werd opgevoerd, te vervangen.

De tekst van het Stabat Mater is geschreven in de middeleeuwen door een onbekende dichter, vermoedelijk Johannes Fidenza (1221-1274), die later de naam Bonaventura aannam. Het stuk bestaat uit twaalf delen. De eerste zes beschrijven de pijn die Maria doorstaat terwijl ze haar zoon aan het kruis ziet hangen. De laatste zes delen worden gezongen vanuit een ‘ik’-persoon die de pijn die Maria voelt ook wil voelen.

Een verstillende muzikale tocht met de smart van een moeder onder het kruis van haar zoon. Een moment van verdieping in hoe wij omgaan met onze diepste pijn. De muziek raakt diepe, universele gevoelens, namelijk enerzijds een intense verdrietigheid, anderzijds ook overlevingskracht en optimisme.

Concert op donderdagavond 28 april 2022 Hanneke Evink (zang) en Jules Beerda (accordeon) – Liederen Theodorakis/NijghConcertserie In Goede Handen - H. Evink en J. Beerda

De Griekse componist Mikis Theodorakis, heeft de teksten van de Grieks-Joodse dichter, toneelschrijver en gevangene in Mauthausen, Iacovos  Kambanellis op muziek gezet. Deze teksten over afscheid nemen en begrensde liefde zijn in de jaren 60 vertaald door Lennaert Nijgh en door Liesbeth List uitgevoerd. De composities worden op een inspirerende vertolkt in een voorstelling geregisseerd/bedacht door Allard van Lenthe.

Liederen met titels zoals ‘De vluchteling’, ‘De klokken van de hel’ en ‘Als je terug zult komen’ worden door Hanneke prachtig gezongen met haar donkere theatrale stem en geraffineerd begeleid op accordeon door Juul waarbij een glijder tussen twee tonen tot een technisch hoogstandje behoord.

Een integer en tijdloos optreden vol overgave, waarbij de gevoelige snaar wordt geraakt ‘opdat wij niet vergeten’.

Na Mauthausen zijn er immers nog zoveel plekken op de wereld, waar mensen worden vervolgd, opgesloten en gemarteld wat ingrijpende gebeurtenissen zijn in een mensenleven waarin de liefde en hoop hen een houvast biedt.

Voor het optreden zal er een introductie gegeven worden over het leven van de Joodse kunstenares Charlotte Salomon aan de hand van zes reproducties die tentoongesteld worden het decor van het optreden.

Zodra vanuit de regering meer duidelijkheid wordt geboden, wordt een middagconcert gepland met Marja de Jong. Info volgt tzt.

Het concert van zondagmiddag 16 mei 2021 vervalt.

Concert op donderdagavond 2 juni 2022 –

Concerten

Alle concerten vinden plaats in de Petruskerk aan de Kerkweg 2, 6956 CG Spankeren en beginnen om 20.00 uur. In verband met de Covid-19 maatregelen zijn er maar beperkt aantal plaatsen en kaarten beschikbaar. Bestellen kan dus geen kwaad.

Kaarten bestellen

Op de website https://spankeren.ingoedehanden.management kunt u kaarten bestellen à €  22,50 Ook zijn er passe-partout kaarten te verkrijgen à € 140,- (€ 20,- per concert).

Het Bevrijdingsfeest dat zou plaatsvinden op zaterdag 18 april 2020 en uitgesteld is naar 17 april 2021 gaat helaas, in verband met het coronavirus, op 17 april ook niet door.

HQTM3258